sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Maarit Hellmanin tokokoulutus

Perjantaina 12.4. osallistuttiin Mizz'n kanssa Maarit Hellmannin tokokoulutukseen Kuopiossa, koulutus paikkana oli meille tuttu Pondera halli.
Alkuun ajattelin, että käytäisiin meidän kanssa perusasentoa ja seuraamista, koska niissä meillä on paljon petrattavaa. Maarit pyysi meitä näyttämään, mitä me osataan. Kentällä oli ruutunauhat ja tötsät paikoillaan, niin teimme ensin ruutua. Tehtiin ensin ruutu niin, että vein lelun ruutuun ja kohtuullisen etäältä lähetys. Seuraavaksi lähetin ruutuun ilman palkkaa tai targettia, kun Mizz oli ruudussa, käskytin hänet seisomaan. Ihan hyvin seisahtui, vähän oli tassuttelua, kun lähestyin palkkaamaan. Maarit ehdotti, että otetaan targetti ruutuun. Mizz meni hyvin ruutuun targetille, mutta kääntyessä targetille, niin siinä oli pientä tassujen töpöttelyä. Maarit löysi isomman targetin ja harjoiteltiin ensin lähietäisyydeltä isolle targetille tulemista niin, että pidin targettia hieman koholla ja Mizz'n oli tarkoitus topakasti "iskeä" etutasuilla targetti lattiaan. Nopeasti Mizz tämän hoksasi. Kokeiltiin sitten isolle targetille ruutuun. Mizz meni isolle targetille huomattavasti topakammin kuin pienelle. Maarit sanoikin, että Mizz'lle saisi helposti näyttävän ruutuun menon :) Ohjeeksi saatiin, että otetaan käyttöön isompi targetti mitä meillä on ollut käytössä ja lähetyksia kauempaa, ei siksi että tarvittaisiin vauhti, koska sitä Mizz'llä on nyt jo hyvin, näin tulee harjoiteltua kunnolla pysäytystä.
Näytettiin miten osataan tehdä maahan-istu-maahan kaukot, ne meni hyvin. Tähän ei koulutuksessa puututtu.
Luoksetulossa oli hyvä vauhti, mutta perusasento puutteellinen, Mizz jäi vähän kallelleen eikä kontakti pysynyt, nämä johtuu pitkälti siitä, että olen palkannut paljon leulla sekä liian nopeasti. Vauhti oli Mizz'llä hyvä ja Maaritin mielestä Mizz tulee perusasentoon hyvällä tekniikalla. Perusasennon ja kontaktin pysymiseen saatiin hyviä ohjeita: kehun rauhallisesti kun pitää kontaktin ja otan namin käteen, mutta en anna sitä heti vaan, kun kontakti pysyy saa namin ja näitä vahtelevia määriä ja sitten vapautus lelu palkalla.
Näytettin myös meidän nouto. Kapulle meno  ja nosto olivat hyviä, kapulan palautuksessa vauhti vähän hitaampaa ja taas perusasento hieman kalellaan. Ohjeena oli ettei tehdä vauhtinoutoja, koska Mizz'llä on jo hyvä vauhti ja se tulee Maaritin mielestä vielä paranemaan. Saatiin ohjeeksi tehdä noutoa niin, että kun Mizz tuo kapulaa minä "nappaan" kapulan ennen kuin Mizz kääntyy perusasentoon, pyydän Mizz'n perusasentoon ja siihen palkkaan namilla aivan kuin luoksetulossakin.
Olin kyllä tosi ylpeä Mizzusta, kun en ollut ottaa kapulaa kentälle, niin jouduin sen repusta hakemaan ja jätin Mizzun kentälle maahan odottomaan, niin Mizz pysyi liikkumattomana paikallaan :)

Vaikka seuraamista ei opeteltu Maaritin kanssa, niin saatiin hyvät neuvot perusasentonnon ja kontaktin opetteluun ja oikeastaan kun yhdistetään pelkään perusasentoon tulemisen luoksetulon ja noudon treenailu, saadaan treeneistä vahtelevia ja mienlenkiintoisia molemmista. Ja siitähän se seuraaminenkin korjaantuu, kun on kontakti kunnossa :)

Tykkäsin Maaritin tavasta opettaa ja varmaan tullaan käymään uudelleenkin hänen koulutuksessaan, jos vain on mahdollista. Mielenkiintoista oli, kun Maarit kysyi kuka Mizz on ja mistä hän on. Kun kerroin Mizz'n olevan Mithrandir Diamond Heart, Maarit kysyi, että onko Mizz Gavan pentu :) Maarit kehui miten hyvin Mizz keskittyi, vaikka oli taustalla ihmisiä ja kuului puhetta sekä vähän haukkumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti