sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Rally-toko mestariluokassa starttaus

Lauantaina 28.11.2020 Kuopiossa Koiramekassa Hukka-Putki järjesti rally-tokon tuplakisat. A-kisa oli yleinen ja B-kisa piirinmestaruukisa, me päästiin B-kisaan mukaan Swaun piirinmestaruus2 joukkueessa. 

Kisaviikon maanantaina tehtiin kisoihin valmistavat treenit Midog rally-tokovalmennusryhmän kouluttajan Saanan ohjauksessa. Kiinnitettiin huomiota lähtöön, tehtävien suorituspaikkoihin sekä mitä tehtäviä kannattaa/ ei kannata uusia. Tehtiin myös pienet ratatreenit. Tiistaina käytiin Koiramekassa omatoimisesti harjoittelemassa sarjahyppyjä ja siihen yhdistettynä vauhdikkaita liikkeitä sekä pysäyttäviä tehtäviä. Harjoiteltiin myös putkea ja sen läheisyydessä erilaisia tehtäviä mm. merkille lähetys, pyörähdyksiä. Keskiviikkona vielä tehtiin lenkin jälkeen omassa pihassa vähän seuraamista ja pidettiin hauskaa :) Torstaina meillä olikin agilitytreenit ja perjantai pidettiin täysin lepopäivä.

Kisapäivänä ehdittiin aamusta käydä kunnon metsälenkki ja siellä muisteltiin vähän peruuttamista sivulla sekä ohjaajasta poispäin peruuttamista sekä seuraaamista. Olo oli kohtalaisen rento vielä kotona, mutta kisapaikalla kisajännitys lisääntyi. A-kisan rataantutustuminen alkoi puoli kolmelta, sain mielestäni merkattua hyvin ”askelmerkit” kohdilleen, missä mitäkin pitää tehdä. Jännitys kasvoi minulla ihan kohtuuttoman suureksi, kun Mizz lähtöön mennessä haistelee eikä meinaa tulla sujuvasti perusasentoon. Tehtävä yksi mennään vähän haistellen ja sieltä vauhdikkaasti kohti tehtävää kaksi, katselee jo lähellä olevaa hyppyä eikä keskity kunnolla ja tulee eteen, tämä uusitaan ja saadaan onnistunut suoritus. Hypyt ja niiden välissä pyörähdys menee vauhdikkaasti ja on lähellä ettei karkaa hypylle, mutta malttaa Mizz kuunnella lupaa hypätä. Siitä tehtävälle kuusi eteen tulo hieman liian innokkaasti niin pylly heilahtaa vinoon. Neljä seuraavaa tehtävää menee virheittä. Iloinen yllätys peruuttaminen sivulla oikealla puolella menee lähes täydellisesti, tämä on ollut tähän asti haastava, koska Mizz lähtee usein peruuttamaan todella vinoon. Liikkeestä maahan menee vinoon siitä yksi miinus. Tehtävällä  17 minulla tapahtuu mystinen ajatuskatkos ja olen jo menossa kiertämään Mizz´ä, tälle tehtävälle Mizz pysähtyi istumaan hitaasti ja hieman vinossa, uusittiin tehtävä. Viimeisellä tehtävällä vihdoin tunsin itseni rauhalliseksi :) Tuomarina tällä radalla oli Maria Riski. Pisteitä saatiin 88 ja kommenttina ”Hieno rata”


B-kisan rataantutustuminen vartin yli neljä. Tämä rata tuntui helpommalta kuin A-kisan, mutta tämä rata valaisi minulle mitä kaikkea meidän täytyy tulevissa treenissä hioa kuntoon, että muistan ne myös kisoissa :) Houkutuksessa oli pehmolelu ja kipossa ruokaa, kumpikaan ei houkutellut Mizz´ä, mutta saatiin kontorlli virhe lattian haistelusta. Haistelua tapahtui alkuu harmillisen paljon. Kolmannelle tehtävälle Mizz tuli hitaasti perusasentoon, mietin jo uusimista. Tehtävällä neljä minä teen kolmen pisteen virheen ottamalla sivuaskeleen. Tehtäv kuusi tehdään epätarkasti, pitää muistaa treenata tätä tiiviimmäksi. Liikkeestä istuminen onnistuu hienosti. Tehtävällä 12 minä aiheutan meille -10 sillä, että en muista tehdä täyskäännöstä paikallaan :( Valkovuokko tehtävällä 13 Mizz pyörähtää väärään suuntaa ja uusitaan tehtävä, lähellä on ettei uusita väärästä paikasta. Peruuttamisessa sivulla Mizz ei malta peruutta kolmatta askelmaa kunnolla. Putki tehtävälle Mizz on lähellä karkaamista, mutta onneksi  kiltisti odottaa lupaa suorittaa mieleisen tehtävän :) Tuomarina Kirsi Petäjä. Pisteitä saatiin 72 ja kommenttina ”Hyvää yhteistyötä. Lahjakasta menoa” B-kisassa ratkottiin myös piirinmestaruus yksilö- ja joukkuemestaruudet. Meidän seuralta oli mukana kolme joukkuetta ja yhteensä joukkueita oli kolmetoista. Oltiin Mizz’n kanssa mukana Swaun piiriM 2 joukkueessa ja me voitimme pronssia :) Meidän joukkuekaverit Saana&Käämi saivat tuloksen avo100 ja Saara&Ava mes97.

Meidän joukkue

Joukkue palkinto maistuu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti