sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Rally-toko kisat 8.6.

Lauantai aamuna 8.6. lähdettiin ajamaan kohti Hämeenlinnaa rally-toko kisoihin, kolmen pysähdyksen taktiikalla mentiin. Lämpö kohosi jo aamun aikana lähelle 30 astetta, onneksi on ilmastointi autossa niin matka taittui mukavasti. Oltiin hyvissä ajoin paikalla, mikä olikin hyvä, koska päästiin aloittamaan rataan tutustuminen puoltatuntia aikaisemmin kuin alustavaan aikatauluun oli merkattu. Kisapaikka oli Hämeenlinnan Koirakenttäyhdistyksen nurmipohjainen koulutuskenttä, lähellä on Hki-Tre moottoritie, mistä kuului paljon liikenteenmelua.
Ennen rataan tutustumista käytiin Mizz'n kanssa pienellä kävelyllä ja vähän tehtiin muutama harjoitus liike ja palkkausta lelulla. Oli sen verran kuuma, että ei enempää leikitty niin riitti vähän paukkuja varsinaiseen kisaan.

Tuomarina kisassa oli Riikka Timonen. Rata oli minusta tosi kivat, ei mitään ylipääsemätöntä tehtävää. Iloitsin siitä, ettei radalla ollut houkutusta, se tehtävä on meille haasteellisin avo luokan kylteistä.Ei ollut Mizz ihan oma itsensä kisoissa, lämmin sää varmasti vaikutti. Ennen omaa vuoroamme tehtiin käsikosketusta, tästä yleensä Mizz innostuu ja vire nousee sopivasti, mutta nyt oli aika laiskat kosketukset. Ennen eka kylttiä irtosi vähän ja katseli moottoritiellä menevää rekkaa. Olin tyytyväinen 1 askelta-nouse, 2 askelta-istu, 3-askelta-maahan kyltin suoritukseen, se meni hyvin, kakkos kyltillä kiersi aika hitaasti minut ja taisi katsella kuvaamassa ollutta Aria. Kolmannen kyltin suoritti ok, mutta haukahti tuomarille, selvästi Mizziä pelotti vähän tuomarin olemus, hänellä oli lippis ja aurinkolasit päässä. Tässä meille treenilistalle harjoitusta :) Viitos ja kuutos kyltit uusittiin, ne ei onnistunut hyvin, Mizz selvästi jännitti tuomaria ja mursi lisää. Viitos kyltillä minun mokasta tuli lisää miinuksia, kun Mizz istui viistoon lähes minun selän taakse, minä pyysin korjaamaan sivulle istumaan, tässä istuminen kaksi kertaa ja -10 pistettä. Kuudennelle kyltille mennessä Mizz lähti menemään eteenpäin, vaikka piti pysähtyä, ajattelin hetken, että kaveri lähtee kokonaan lipettiin kehästä. Saatiin kuitenkin suoritettua kyltti ok uusinta kerralla. Loppu rata menikin jo paremmin ja hypyn jälkeen häntäkin heilui :) Maali kyltin jälkeen meinasi tapahtua tosi paha moka, kun en heti muistanut mihin taskuun laitoin hihnan ja läheltä piti etten tempaissut takataskusta lelua näkyviin :D
Radan jälkeen oli sellainen fiilis, että noinkohan saadaan hyväksyttyä tulosta. Yllätys, yllätys hyväksytty tulos 74 pisteellä ja vielä sijoituttiin komanneksi :)
Positiivisia asioita kisasta, Mizz ei haistellut maata, kuitenkin ensimmäiset ulkokisat rallyssa, itse muistin kulkea suoraan hyppyä ennen ja jälkeen ja muistin pysähtyä oikeissa paikoissa.
Tästä on hyvä jatkaa, lisää vain häiriö treenejä ja tarkkuutta muihin tehtäviin.

Herkkujen, herkku nakki palkaksi kisasuorituksesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti