sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Jännittävä kevät ja kesä mennyt nopeasti. Mizz’n saatua hyvät terveystulokset niin toteutui Häärän, Tingelbergin Like and Share, ja Mizz’n treffit meillä 13.3. Treffit onnistuivat oikein hyvin ja mentujen odotettu laskettu aika oli toukokuun puolessa välissä. Pennut syntyivät 13.5., neljä tyttöä ja kaksi poikaa.

Kuva Suvi PaasonenKesäkuussa osallistuttiin Mizz’n kanssa agilitytutkimukseen sunnuntaina 13.6. sekä torstaina 17.6. Jyväskylässä Hippos-hallilla. Tutkimuksessa kerättiin tietoa miten esteen korkeus vaikuttaa agilitykoiran hyppäämiseen? Millaisia voimia koiraan kohdistuu A-esteelle ponnistavassa tai siltä laskeutuessa? 
Koirille suoritettiin eläinlääkärintarkastu, karvojen ajelua merkkeiden kiinnityspaikoista, koon ja rakenteen mittaus: paino, säkäkorkeus sekä pitkien luiden pituus mitattiin. Lisäksi mitattiin raajojen ja nivelten liikelaajuus. Ennen lämmittelyä kiinnitettiin merkkerit paikoilleen.
Mizz’lle tutkimukset meni hyvin, mutta karvojen ajelu oli hankala ja jossain vaiheessa aattelin jo, että tämä oli tässä, me ei päästä osallistumaan tutkimukseen. Mutta karvojenajelukoneisiin siedättämään ja vähitellen ajelemalla saatiin karvat ajeltua, siihen meni noin tunti. Aikaa oli varattu noin kolme ja puoli tuntia tutkimukseen koiraa kohden. Onneksi tätä karvojen ajelua ei tarvinnut toistaa enää toisena tutkimuspäivänä. Ekana tutkimus päivän oli hyppykorkeuden-tutkimus: laskeutumisen mittaaminen. Hyppykorkeudet olivat 44 cm, 55 cm ja 66 cm. Hyppyjä oli kolme. Toisena tutkimuspäivänä oli vuorossa hyppykorkeuden-tutkimuksen ponnistuksen mittaukset ja A-este tutkimus. 
Mizz suoriutui tehtävistä tosi hienosti eikä toistoja tarvinnut kovin montaa korkeutta kohti eikä A-estettä tarvinnut mennä kuin max kuusi kertaa, kun oli saatu hyvät tulokset.

Hippos-hallilla 


Keväällä otettiin vähän kevyempää treenaamista agilityssa, enemmänkin kiinnitettiin huomiota omaan ohjaamiseen, mm yhdellä treenikerralla kerrattiin valssi sekä persjättö ohjauksia. Agility kisoihin ei olla tänä vuonna vielä osallistuttu, kun lähiseudulla olisi ollut kisoja niin itsellä oli työvuoroja ja sitten oli tuohon agilitytutukimukseen osallistuminen.Keväällä panostettiin enemmän rally-toko treeneihin. Kesäkuun 6. osallistuttiin Laukaassa rally-toko kisoihin. Tuomarina oli Tytti Lintenhofer. Päivä oli lämmin, se ei haitannut, mutta ötököitä oli paljon ja alku oli haasteellinen. Haasteellisesta alusta huolimatta saatiin pidettyä pakka kasassa, pienillä piste menetyksillä tuloksena 95 pistettä :)RTK4 :)Heinäkuun 3. rally-toko kisoissa Lieksassa. Tuomarina Iiris Harju. Kisapäivä oli todella lämmin jo aamusta. Minä aiheutin meille heti ekalla kyltillä -10 pisteen menetyksen, koska Mizz oli menossa tuomarin luokse ja kutsuin Mizzin takaisin, jolloin rintamasuunta ei ollut enää samansuuntainen, ei tässä vielä mitään, mutta en jostain kumman syystä uusinut tehtävää. Toimitsija teltan lähellä Mizz jäi katselemaan ihmisiä, lisää miinuksia repisi, kun mentiin liian lähellä kylttejä molemmat vasempaan täyskäännöksessä sekä molemmat oikeaan täyskäännöksessä, niissä Mizz osui kyltteihin. Pikku virheitä sieltä täältä, luulin jo että saadaan rally uramme ensimäinen hylätty, mutta saatiin kasaan 78 pistettä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti