lauantai 4. tammikuuta 2020

Miten meni vuosi 2019?

Nyt on hyvä katsoa miten meni vuosi 2019, saavutettiinko asetetut tavoitteet?

Tälläisia tavoitteita kirjasi noin vuosi sitten meille.
Tavoitteita vuodelle 2019:
Agility:
 • oppia kuuntelemaan tarkasti vihje sanat
 • suuntakäskyt haltuun
 • kepit/kontakti esteet
 • käydä mölli kisoissa
 • ohjaaja opettelee ohjauskuvioita, rytmitystä, liikkeellelähtöjä ym
Toko:
 • alokas luokan liikkeet varmoiksi
 • ylempien luokkien liikkeitä
 • mölli kisoja
 • alokas luokan aloitus syksyllä/loppuvuodesta
Rally-toko:
 • opetella erilaisia kylttejä
 • mölli kisoja
 • alokas luokan kisat talvella 
Agilityn osalta suuntakäskyt on vielä vaiheessa, mutta vähän on niitä silloin tällöin opeteltu. Vasemmalle kääntyminen on Mizz'lle helpompaa, pitää panostaa enemmän vaikeampaa oikealle kääntymiseen sekä erotteluun. Vihje sanojen kuuntelu on aika hyvällä mallilla ja erottelut esteille yleensä onnistuu. Kepit Mizz oppi todella hienosti ja nämä ovat ehkä lepparit kaikista esteistä. A este on aika hyvä, vielä pitää itse muistaa vähän rauhoittaa tilannetta, ettei loikkaa alastulolla. Keinu alkaa olla suht valmis, alkuun jännitti ehkä esteen kapeus ja liike. Loppu vuodesta saatiin keinulle jo varmempaa suorittamista. Puomi, tämä on ollut todella vaikea! Keväällä vaikutti ettei Mizz tule koskaan menemään puomia tai saatikka vauhdilla. Onneksi tehty työ alkaa näkyä, nyt mennään jo vauhdilla, mutta alastulo kontaktilla loikitaan, tähän ongelmaan ollaan saatu tosi paljon tsemppiä ja ohjeita meidän kouluttjilta Sannalta ja Harrilta.
Ohjaajana opin todella paljon viime vuonna. Pro Perron valmennusrymän viikottaiset treenit, Pro Team leiripäivät, yksityistunneilta saadut ohjeet ja myös Kuopiossa vieralevien kouluttajien ohjeet sekä treenikavereden vinkit ovat vieneet oppimistani todella paljon eteen päin, kiitos kaikille :) Aikaisemmin pidin esimerkiksi valssia vaikena ja luulin etten ehdi tekemään persjättöjä, mutta niin näitäkin olen oppinut hyödyntämään ohjauksissani. Paljon apua olen saanut ohjauksiini ja rytmityksiin oman fyysisen kunnon kohentamisesta, kävin niin keväällä kuin syksylläkin ohjatuissa fysiikkatreeneissä.
Agilityn möllikisoissa käytiin muutaman kerran. Startattiin virallisissa kisoissa jo huhtikuussa. Kisastartteja meille kertyi virallisia 14, kuusi hylättyä ja kahdeksasta saatiin tulos 10-25 virhepisteellä. Osallistuimme syyskuussa SWAU:n  maksijoukkueessa piirinmestaruuskisoihin, josta saatiin meidan ensimmäinen nolla.
Tavoitteet saavutettiin ja aika paljon enemmänkin. Tässä alla meidän yhdet monista hyvän fiiliksen treenistä :)Tokon osalta tavoitteet jäi saavuttamatta, osaltaan siksi, että jätettiin syksyllä ohjatut treenit pois ja tehtiin todella vähän kotona. Yhdet möllikisat käytiin kesällä, mistä saatiin hyviä juttuja treenilistalle. Häiriöitä pitää tokon osalta harjoitella enemmän. Alokasluokan liikkeet Mizz'lla on aika hyvin hallussa. Ylemmän luokan liikeistä ollaan harjoiteltu tunnistusnoudon ja ruudun alkeita.

Rally-toko:ssa saavutettiin paljon enemmän kuin osasin odottaa. Sekä alokas että avoin luokka suoritettu. Päästiin jopa osallistumaan SWAU:n joukkueeseen SM-kisoihin, missä onnistuttiin varmasti tekemään meidän paras suoritus rallyssa :) Syksyllä aloitettiin kunnolla harjoittelemaan voittajan ja vähän myös mestari luokan liikkeitä.

kuva: sporttirakki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti