perjantai 13. syyskuuta 2019

Agility painotteinen viikonloppu

Viime viikonloppuna lauantaina 7.9. starttasi Pro Team 2019-2020 leiri. Huippua, että Mizz'n kanssa päästiin mukaan, vaikka oltiin ensimmäisellä leirillä mukana.
Leiri sisältää kuusi leiripäivää kahdeksan kuukauden aikana Kuopiossa Koiramekassa. Kouluttajina on Sanna ja Harri Katainen agilityvalmentajat sekä Tero Puustinen kilpailemisen taidot.
Viime lauantaina päivä alkoi Harrin luennolla - Kuinka koira oppii. Päivä jatkui agilitytreeneillä kolmella kentällä, Sannan kentällä hyppyrata, Harrin kentällä agilityrata ja yhdellä kentällä itsenäinen treeni S-linja (slalom), in-init, takaakierrot ja siiveke-putki-erottelu.

Mizz'n kanssa oltiin ensin itsenäisen treenin ryhmässä. In-init meni aikalailla hyvin, mutta takaakiertoja pitää harjoitella enemmän, niissä oma rytmitys on vielä hakusessa. Ekalla kierroksella hankalutta tuotti vauhdista erotella siiveke-putki, putki veti enemmän puoleensa. Toisella kierroksella erottelu toimi paljon paremmin myös vauhdissa.


Sannan radalla oli pelkästään hyppyjä ja putkia. Hyvää irotamis, rytmitys sekä ohjaus treeniä.
Tässä pikku pätkä treenistä.


Harrin agilityradalla me harjoiteltiin vain puomia ja A:ta. A meni oikein mallikkasti, mutta puomi vaatii vielä paljon treeniä.  Tehtiin viimeisessä treenissä vain lyhyt pätkä, koska sunnuntain oltiin menossa kisoihin.

Sunnuntaina 8.9. osallistuttiin KPSH:n järjestämiin kisoihin Maaningalla. Tuomarin oli Minna Väyrynen. Ensimmäisenä oli agilityrata, sillä radalla oli hyvä fiilis, vaikka Mizz sujahti heti alkuun putken väärään päähän, ohjaus valinnat tuntuivat muuten toimivan. A:n jälkeen pidin hetken huokaus tauon, koska Mizz tuli liian vauhdikkasti sen alas ja näytti silmäkulmasta liian lennokkalta. Ei onneksi tapahtunut mitään vaarallista ja Mizz katselikin minua ihmeissään, miksi pysähdyin. Loppu rata sujuikin hyvin. Hyppyradalla oli vähän kiireen tuntua ja lähdin hieman epävarmana liikenteeseen, mikä näkyikin rytmin sekoamisina. Ennen loppusuoralle siirtymistä Mizz bongasi kepit ja olisi kovasti halunnut mennä ne uudelleen, joten tältäkin radalta hylätty. 
Iltapäivällä kipitettiin vielä yksi agility rata SWAU:n Piirinmestaruus joukkuessa. Tältä radalta saimme nollan! :) Tällä radalla oli tosi hyvä meininki, tehtiin yhdessä, vaikka ei ihan suunnitellusti rata mennytkään. Mizz kuunteli super hienosti :) Meidän joukkue SWAU:n Suharit sijoittui 7./12

Tuloslista joukkuekisastaEi kommentteja:

Lähetä kommentti