tiistai 14. toukokuuta 2019

Agility ratatreeniä ja puomi projektin edistyminen


Torstain 9.5. agility treenit aloitettiin rata harjoittelulla. Tehtiin samaa rataa Sannan kanssa tiistaina, nyt Harrin kanssa katsoimme muutamaan kohtaan toisenlaisia ohjauksia, ajatuksena se, että oppisin valitsemaan minulle ja Mizzille sopivimmat tyylit suorittaa rataa. Ei tarvitse olla mitään monimutkaisia hienoja ohjauskuvioita vaan yksinkertaiset, sujuvat ja nopeimmat linjat opetella. Tärkeä oppi ja ajatus treenistä oli, että hyvin suunniteltu rata niin en silloin mieti liikaa ,mitä pitää milloinkin tehdä ja minne ollaan menossa. Mizzin tekemistä helpottaa huomattavasti, kun vihjesanojen lisäksi osoitan mikä este pitää milloinkin mennä seuraavaksi. Tämän huomasin taas kantapään kautta, kun radalla en pituus esteelle osoittanut kädellä merkiksi, niin Mizz tuli ohi ja tuli lähelle ja hyppäsi seuraavan esteen, mihin osoitin kädellä J

Minulla tulee yhä huikeet fiilikset, kun Mizz menee kepit. Hän menee ne niin hienosti, näissäkin treeneissä ohitti putken suun kepeille mennessä, tämä onnistui toki, kun sanoin ”kepit” ajoissa. Jos kepit opittiin tekemään mielestäni todella nopeasti, niin puomin suorittaminen on ollut vaikeampaa.
Lähtötilanne puomille oli tammikuussa se, että Mizziä pelotti koko puomi. Käytiin joitakin kertoja totuttelemassa puomiin, syötin nameja rampilla niin pitkälle, kun Mizz koki sen olevan ok. Peruuttaminen puomin kontaktipinnalle oli Mizzistä ok, joten saatiin tehtyä jotain hauskaa puomilla jo alkuvaiheessa.
Helmikuun lopussa Harri neuvoi meille sosiaalisen palkan merkitystä ja lähdettiinkin tätä hyödyntämään Mizzin kanssa puomi harjoitteluun. Puomi oli matalana ja alkuun riitti, että Mizz kävi hakemassa lelun ylösmeno rampilta, seuraavaksi puomin päältä ja siitä pikkuhiljaa käveli koko puomin, mistä super kehut ja leikkiminen J 
Nyt Mizz menee jo korkeata puomia. Vielä tarvitaan paljon varmuutta lisää, ongelma on vielä, että Mizziä pelottaa kääntyillä ylös/alasmeno rampeilla, niin täytyy kävelyttää/juoksutta koko ramppi. Tätä kääntyilyä on nyt päästy harjoittelemaan kotona lankulla.
Jo varhaisessa vaiheessa kriteerinä oli, että takajalkojen täyttyy osua kontaktille, silloin pääsee lelulle. Tässä on ollut paljon hyötyä Ilomme Irti-kurssista. Mizz tykkää leikkiä N-Y-T –peliä. Näissä treeneissä ja jo parissa aikaisemmissakin meillä on pidetty lelu sangon alla piilossa ja lelu tulee näkyviin ja pääsee leikkimään, kun takajalat osuvat kontaktille. Sanko on auttanut Mizziä enemmän ajattelemaan, mitä tekemällä saa lelun näkyville. Tästä sainkin ajatuksen ottaa sanko mukaan myös omatoimisiin mm. Ajatteleva agilitykoira –kurssin esteharjoituksiin.Mizz pääsi torstain treenien jälkeen jäähytelylenkillä polskimaan veteen JEi kommentteja:

Lähetä kommentti