sunnuntai 4. elokuuta 2019

Agility kisat ja mölli rallytoko kisat


Tänään sunnuntaina 4.8.2019 starttattiin vartin yli kuusi aamulla kohti Joensuuta agilitykisoihin. Tarjolla olisi ollut kaksi hyppyrataa ja kaksi agilityrataa. Me osallistuttiin kahdelle hypärille ja yhdelle agilityradalle, tämä oli meidän ensimmäinen kisoissa. Tuomarina kaikilla radoilla oli Jari Helin, radat olivat mukavia ja mikä hienointa me onnistuttiin radalla olevista "ansakohdista" kunnialla.
Ekalla hyppyradalla oli minulla vähän liikaa jännitystä ja taisi Mizzikin vaistota sen, kun vähän huolimattomasti lähti ekalle hypylle ja puodotti riman, toinen riman pudotus meni minun piikkiin, koska tein valssin liian myöhään. Samaisessa kohdassa oli tiukka paikka, kun muurilta hypylle ja siitä tiukka käännös seuraavalle hypylle ja muurin jälkeisen hypyn edessä kepit. Hyvin meni muuten paitsi se valssi myöhässä.
Toisella hyppyradalla jätin Mizzin liian kauas ja hyppäsi liian matalalla ja pudotti riman, saatiin vitonen kolmannelta hypyltä, koska Mizz kerkesi ohittaa hypyn, annoin ohjeita huonosti. Putken jälkeen päästiin kunnon vauhtiin hyppy, pituus ja hyppy,joka syötti putkelle, minne ei pitänyt mennä vaan kääntyä jyrkästi kepeille. Tässä onnistuttiin välttämään putkeen meno, vähän haki keppejä. Keppien jälkeen meinasi putken sijaan mennä hypylle, mutta onneksi Mizz oli kuulolla ja valitsi oikein. Yksi rima putosi vielä loppusuoralla. Tällä radalla Mizz oli ehdä hieman vallaton ja vähän huonommin keskittynyt kuin yleensä treeneissä. 15 virheestä huolimatta sijoituttiin toiseksi :)
Agility radalle lähdettiin hyvällä fiiliksellä. Ei yhtään riman pudotusta, keinu meni niin kuin pitäkin. A:lle oli tarkoitus saada vähän virettä laskettua, mutta en ehtinyt edes sanoa mitään A:sta, kun Mizz oli jo harjanteella menossa, vauhtia oli vähän liikaa, niin alastulossa ei osunut kontaktille. Loppu rata meni muuten hyvin paitsi puomin alastulla virhe.
Kisoista jäi hyvä fiilis, saatiin tosi hyvää kisakokemusta ja itsevarmuutta meidän tekemiseen. Treeniä vain lisää :)

 Hyppyrata EHyppyrata FAgilityrata GPerjantaina 2.8.2019 käytiin Mizzin kanssa Hukka-Putken järjestämissä mölli rally-toko kisoissa. Tavoittena oli harjoitella lähtöä niin, että Mizz ei haistelisi lähdössä eikä parilla ensimmäisellä kyltillä. Ennen radalle menoa kerkesimme vähän harjoitella muutamia liikkeitä ja sain palkattua runsaasti lelulla. Harmi, että lelu jäi mulla hupparin taskuun, tämä näkyi hieman ylimääräisenä vilkkautena Mizzissä. Toisin tuohon vilkkauteen saattoi vaikuttaa myös neljännen kyltin takana oleva kaareva putki, onneksi siitä ei ollut avoimet päät näkyvissä. 
Ennen kuin asetuimme lähtökyltille, teetin Mizzille pari maahan, perusasento ja askel sivulle sekä muutaman käsikosketuksen. Siirryimme lähtöön ilma nuuhkimista ja lähtökin onnistui ilman haisteluita. Neloskyltillä putki hieman houkutti, koska melkein meni kiertämään kyltin, Mizz hetkeksi pysähtyi kuin odottaakseen käskyä putkeen, mut tuli minun mukaan tekemään rataa. Viimeisellä kyltillä saatiin -10 pistettä, kun Mizz ehti istua sivulle, vaikka olisi pitänyt lähteä suoraan maasta seuraamaan. Näissä täytyy olla itse tarkkana, että lähden nopeammin liikenteeseen ettei Mizz kerkiä ottaa perusasentoa. Tosi tyytyväinen olin meidän työskentelyyn :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti