sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Tokovalmennusta

Osallistuttiin Mizz'n kanssa tänään Pondera koirakoulun järjestämään toko valmennukseen Kuopiossa. Kouluttajana oli Koirakoutsilta Mika Jalonen.
Aamusta parin koirakon jälkeen oli luento treenisuunnitelmasta, siinä hän kävin läpi asioita mitä kannattaa opetella ja miten. En lähde tässä tarkemmin niitä referoimaan, kuusi pääkohtaa tärkeysjärjestyksessä: 1. On/Off, tauko- ja työkäytös 2. Vihje sanojen opettelu 3. Tekniikka 4. Virheenhallinta 5. Kesto/massakäytös 6. Rutiini rikko.

Mizz'n kanssa opeteltiin ihan alkeita. Tehtiin treeni kahdessa osassa. Käveltiin niin, että Mizz pysyi kävellessä minun "takana", kun mentiin ihmisten ohi sai palkkaa, kun ei kiinnittänyt heihin huomiota. Alkuun kiinnitti paljonkin huomiota seisoviin ihmisiin, otettiin etäisyyttä ja helpotettiin tilannetta. Välillä pysähdyin, niin että Mizz'n istuessa eteeni, hänellä oli selkä ihmisiin päin. Tästä palkkailua kontaktista.  Hienoa oli huomata nopea kehitys, ja loppu harjoituksessa pysähdyimme noin 1,5 m päähän ihmisistä 😊 Toisessa osiossa tehtiin vähän samaa kuin ekassa pätkässä, mutta pysähtymisen jälkeen pyysin perusasentoon. Tämä onnistui hyvin. Nyt ei välitetty vaikka ei ollut täydellinen perusasento, vaan tärkeintä oli toiminta vihje sanan kuultua.Kotiin tultua käytiin vielä Juankosken kylällä kävelemässä samalla reissulla, kun vietiin Jarno luistelemaan. Päästiin harjoittelemaan ihmisten ja yhden koiran ohittamista.


Väsynyt kaveri.

Alla kuvat pihatreeneistä ja metsälenkiltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti